18.000 i månaden skattefritt till nyanlända

Jag satte morgonkaffet i vrångstrupen! När det kommer till invandring och ”nyanlända” har skattekistan ingen botten, för att få ut nyanlända i jobb ska de få 18.000 kronor, skattefritt, i ersättning.

Ersättningen ska bestå av en lönedel och ett bidrag från staten som betalas direkt till individen. Detaljerna är inte klara men enligt uppgifter till Ekot ska ersättningen totalt motsvara lägstalöner i Sverige som i många branscher ligger mellan 16 000 och 18 000 kronor i månaden. Både arbetsgivaren och den anställde ska vara skattebefriade.

Asylförespråkarna har länge hävdat att massinvandringen de senaste åren inte leder till lönedumpning. Men var och en förstår att om du som arbetsgivare behöver anställa någon, för låt säga ett enkelt jobb, så är kostnaden en faktor. Här ska alltså arbetsgivaren vara skattebefriad, precis som den anställde. Vilken svensk arbetstagare kan konkurrera med det?

Ekot skriver:Arbetsgivarsidan står bakom principöverenskommelsen och bland facken bollas frågan nu tillbaka till de enskilda förbunden för förankring.” Ja, fan tro’t! Klart arbetsgivarsidan står bakom detta! Billig och skattebefriad arbetskraft betyder mer i fickan för arbetsgivaren så klart!

Jag klandrar inte arbetsgivarna, alla är närmast sig själva, så är det och har alltid varit. Jag klandrar de otroligt naiva och korkade politiker, från sju partier, som satt landet i ett läge där skattebetalarna tvingas till att avstå från det de har rätt till, till förmån för ekonomiska migranter och lycksökare. Jag klandrar också media som var med och drev på den här utvecklingen – som skadar Sverige för lång tid framåt.

Många politiker och journalister har vaknat och svängt, men nu är det för sent. Nu har vi problemen på halsen och det hjälper inte hur många pudlar de gör, hur många artiklar de skriver – nu sitter vi med Svarte Petter på hand och det kortet kommer vi att få lämna över till våra barn och barnbarn.

Så grattis, grattis som fan alla ni som inte ville bygga murar, som proklamerade hur goda ni var, som skrek hur onda vi andra var som såg detta komma för flera år sedan.

Glöm inte heller, det vi ser nu är bara början! Fortfarande kommer många till Sverige – Migrationsverkets planeringsantagande för 2018 är 24 000 asylsökande, lägg till detta anhöriginvandring och alla som redan befinner sig i landet vars ansökan ska avgöras och där större delen kommer att få uppehållstillstånd, enlig rådande statistik – vilket jag tidigare skrivit om här.

Det är bara att bita ihop nu, acceptera högre skatter och skattetryck och inse att för detta får vi inte bättre, utan sämre välfärd – pengarna måste in för att ta hand om asylkaoset som politikerna ställt till med – och faktiskt, som de flesta röstat fram!

Redigerat 2017-11-12, kl. 13:15:

Enligt tidningen Arbetet ska ersättningen från arbetsgivaren vara 8000 kronor – och ingen skatt ska läggas på det för arbetsgivaren – resten av ersättningen ska staten (läs: skattebetalarna) skjuta till.

De anställda ska få en disponibel inkomst, det vill säga lön efter skatt, som motsvarar den disponibla inkomsten för en anställd med en normal avtalsenlig lägstalön på den svenska arbetsmarknaden.

Vad det innebär är ännu inte fastslaget, men Veli-Pekka Säikkälä säger att han tror att den genomsnittliga lägsta lönen ligger runt 19 500 kronor före skatt.

Så nettosumman för den nyanlända / arbetstagaren, om jag förstår det rätt, kommer att motsvara nettolönen för motsvarande arbete.

Ett räkneexempel; om lönen är 20.000 brutto, den anställda, född 1980, bor i Göteborg och ska då ha en disponibel inkomst på 15.690 kronor (källa: ekonomifakta)

15.690 – 8000 = 7.690 kronor som belastas skattebetalarna.

/MickeK

 

5 reaktioner på ”18.000 i månaden skattefritt till nyanlända

  1. Ja, ett stort grattis till er ”goda” och lycka till med Svarte Petter!
    Men blanda inte in mig i era utmaningar och behåll era floskler för er själva.

    Gillad av 1 person

  2. ”Klart arbetsgivarsidan står bakom detta! Billig och skattebefriad arbetskraft betyder mer i fickan för arbetsgivaren så klart!”

    Är det så klart? En person som inte producerar något är inte heller värt något för en arbetsgivare. Den som inte producerar något är inte ens värt att ha gratis. Väldigt många s.k. nyanlända är i den kategorin, helt ut oproduktiva och därigenom helt ointeressanta för arbetsgivare, hur mycket man än får betald för att ha dom drivande runt i fastigheten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s